AMSTERDAM - RKVV DEM heeft het voor de tweede keer in vier dagen niet kunnen bolwerken tegen de amateurs van Ajax. Na het onnodige verlies in de KNVB-beker van afgelopen woensdag (1-2) ging de ploeg van Ron Bouman nu in competitieverband in Amsterdam onderuit (2-0).

Waar men een paar dagen terug de nederlaag nog verweet aan enkele dubieuze beslissingen van de arbitrage, daar mocht DEM nu vooral naar zichzelf kijken. De Beverwijkers begonnen duidelijk niet scherp aan het duel. De 2-0 eindstand stond immers al binnen twintig minuten op het scorebord. Tim Correia, woensdag ook al trefzeker, opende de score na een kwartier spelen en nauwelijks twee minuten later werd die score verdubbeld door Michi Danny Huisman.

Nadien pakte DEM het weer redelijk op en kreeg een aantal goede kansen, maar de scherpte ontbrak ook voorin waardoor men niet tot scoren kwam op De Toekomst. Met drie punten uit vier wedstrijd krijgt de Bouman-equipe komende zaterdag TEC uit Tiel op bezoek. Ajax, dat nu negen punten heeft, ontvangt dan Urk.