BEVERWIJK - Ondanks enkele kansen in met name de eerste helft heeft RKVV DEM het niet kunnen bolwerken tegen IJsselmeervogels. De "Rooien" wonnen met 0-2 op Sportpark Adrichem.

Het duel in Beverwijk begon bijna een uur later vanwege het feit dat de spelersbus van de grootmacht in het amateurvoetbal te kampen had met pech. Eenmaal begonnen waren de kansen die de thuisploeg kreeg voor de jonge Joey Dietz. De aanvaller was drie keer dreigend, maar kwam telkens keeper Jaimy Schaap tegen, die vooral bij de laatste kans een uitstekende redding in huis had. Kort daarvoor had Azzeddine Dikdak de score geopend op aangeven van Maroune Afaker.

In het vervolg van het rommelige duel waren de gasten wel de bovenliggende partij, maar vergaten een aantal keren de trekker over te halen. De thuisploeg van trainer Ron Bouman mocht zodoende nog lang hopen op een punt, al was men na rust vaak aanvallend onmachtig. In de uiterste slotfase viel de beslissing alsnog toen Dikdak zijn tweede maakte op aangeven van Jim Beers.

RKVV DEM, na zes wedstrijden de nummer dertien van de derde divisie, gaat volgende week zondag op bezoek bij Hercules in Utrecht.