BEVERWIJK - Promovendus Huizen heeft de eerste zege van het seizoen behaald op bezoek bij RKVV DEM. In een matig duel bleek de thuisploeg van trainer Ron Bouman aanvallend onmachtig en sloegen de gasten op de juiste momenten toe.

Het duel in de onderste regionen van de derde divisie kende maar weinig hoogtepunten en de kansen waren dan ook op één hand te tellen. Vanuit het niets wist Elijah Kruize na een half uur de ban te breken met een ferm schot die keeper Dennis Flecken te machtig bleek. Nog voor rust kreeg de thuisploeg de kans op de gelijkmaker, maar Joey Diets mikte op de paal.

Na de rust speelde DEM met nog meer druk naar voren, maar ook nu bleven de kansen schaars. Keeper Pabon wist d enul te houden bij pogingen van Van Doorneveld en Gencer waarna Huizen in de blessuretijd naar 0-2 counterde via Nabil Harchaoui.

Door dit resultaat blijft DEM op zeven punten staan en klimt hekkensluiter Huizen nu met vijf punten twee plaatsjes omhoog in de derde divisie.