BEVERWIJK - Regelmatig zet DEM een vrijwilliger in het zonnetje. Iemand die zich enthousiast inzet voor onze mooie club. Deze maand is dat Marjan van Ginkel. Marjan is actief als coördinator bij de jeugd (JO10) en een van de organisatoren van het "Glow in the Dark" toernooi.


Marjan is 44 jaar en woont in Beverwijk. "Onze jongens zijn in 2019 lid geworden van DEM", vertelt Marjan.

Als je jezelf moet omschrijven in 3 woorden, welke woorden zijn dat dan?
Ik ben een echte regelaar, ik hou van plannen en organiseren, mensen met elkaar verbinden, gezelligheid en humor zijn voor mij belangrijk.

Wanneer kwam je voor het eerst bij DEM en wat weet je nog van dat moment te herinneren?
Onze oudste zoon wilde al een tijdje wisselen van sport; door een vriendje uit zijn klas mocht hij meetrainen met Ab. De laagdrempeligheid van Ab en DEM viel meteen op.

Je bent gekozen tot “Vrijwilliger van de Maand”. Kun je eens beschrijven wat je zoal doet voor de club?
Ik ben coördinator van de JO10. Wekelijks houd ik mij bezig met regelen van oefenpartijtjes, probeer teams aan elkaar te koppelen van verschillende leeftijdsgroepen zodat zij toch lekker een balletje kunnen trappen op zaterdag.

Daarnaast vind ik gezelligheid en plezier belangrijk en ben betrokken geweest bij het organiseren van het “Glow in the Dark” voetbaltoernooi.

Vrijwilliger zijn bij een vereniging heeft zijn mooie en minder mooie kanten. Beschrijf eens de redenen waarom jij er iedere week weer staat voor de club.
Er is eigenlijk maar 1 reden waarom ik dit doe “de stralende kids op het veld”; er is niks mooiers dan al die blije koppies als ze lekker samen bezig zijn.

Als vrijwilliger zie je dingen die goed gaan maar ook de dingen die beter kunnen. Kun je van die laatste er eens twee uit pakken die je wilt toelichten. Wat kan er beter bij DEM?
Het eerste is de trainingen; gelukkig is er afgelopen jaar flink gewerkt aan een goede opzet voor de trainingen voor de onderbouw (met dank aan Hans Dijkstra). Ik merk dat er best een verschil in kwaliteit was tussen trainingen voor de breedtesportteams en de selectie. Ik hoor om mij heen dat ouders en kids daarom vaak toch voor een andere club kiezen waar 2x per week structureel wordt getraind. Ik vind dat jammer want men geeft aan DEM wel een leuke en goede club te vinden. Ik denk als we dat nog beter op orde krijgen, de “mond op mond” reclame voor DEM tot nog meer leden zal leiden die met plezier komen voetballen.

Een tweede punt heb ik eigenlijk niet .

Samenwerking is een toverwoord voor vrijwilligers, ook voor alle topmensen die bij DEM de handen uit de mouwen steken. Hoe denk jij over samenwerking met andere vrijwilligers en met de vele sporters?
De samenwerking en bereidheid om elkaar te helpen ervaar ik als super!

Heb je een voorbeeld of (sport)held die jou inspireert om je voor DEM in te zetten, of op een andere wijze inspireert?
Een sportheld heb ik niet, wel hebben Deniz Caglar (JO09) en Hans Dijkstra ( Coördinator Onderbouw) mij enorm geënthousiasmeerd om mij voor DEM in te zetten. Hun inzet voor alle kids, jong en oud, breedtesport of selectie waardeer ik ontzettend en is wat mij betreft een voorbeeld van wat sport zou moeten zijn, bewegen voor je gezondheid, maar ook voor samenhorigheid, gelijkheid en plezier.