13.00 uur - Herdenking van alle Beverwijkse slachtoffers die gevallen zijn bij de strijd in Nederlands-Indië bij het St. Indië Monument op het Kuenenplein. Burgemeester Smit legt een krans en houdt een korte toespraak. Daarnaast draagt de stadsdichter van Beverwijk een gedicht voor.
18.30 uur - Herdenking van alle oorlogsslachtoffers bij het monument op het Westerhoutplein. De herdenking op het Westerhoutplein is vooral een gelegenheid om kransen en bloemen te leggen. Enkele leerlingen van deze school leggen bloemen en dragen zelfgeschreven gedichten voor. Burgemeester Martijn Smit legt namens het gemeentebestuur een krans op het Westerhoutplein. Er wordt ook een krans gelegd namens de Stichting 4 mei Beverwijk.
18.45 uur - Herdenkingsdienst met medewerking van het themakoor in de Sint Odulphuskerk in Wijk aan Zee. Tijdens de kerkdienst zullen twee leerlingen van de school de Vrijheit 2 gedichten voorlezen. Na de kerkdienst wordt er een bloemstuk neer gelegd bij het graf van de onbekende soldaat op het kerkhof door Klaas van Amersfoort. Daarna legt Burgemeester Martijn Smit een krans bij het monument aan de Zwaanstraat en houdt hij een korte toespraak.
19.15 uur - Herdenkingsbijeenkomst in de aula van begraafplaats Duinrust, gevolgd door een stille tocht langs de oorlogsgraven en het Joods Namenmonument. De jaarrede wordt uitgesproken door de geboren Beverwijker Hans Romeyn. Zangeres Levy Pletting zingt een drietal composities. Stadsdichter Mattijs Reinen draagt een speciaal voor deze gelegenheid geschreven gedicht voor. Ook enkele leerlingen van het Castor College lezen hun gedichten voor. Marjolein Niele speelt de Taptoe. Vervolgens nemen de aanwezigen om 20.00 uur twee minuten stilte in acht, waarna wethouder Ali Bal een korte toespraak houdt. Hierna is de stille tocht.