KPN stemt de aanleg van glasvezel nauw af met de gemeente Beverwijk. Voor hoogbouw vraagt KPN toestemming aan de Vereniging van Eigenaren (VvE) of verhuurders. KPN treft diverse voorbereidingen voordat het start met de aanleg.
Een goede voorbereiding
Voordat de kabels in de grond gaan, bereidt KPN de werkzaamheden goed voor. Aannemer Kodar legt eerst de glasvezelkabels aan in de straat. In totaal graaft de aannemer zo'n 160 kilometer en legt in totaal 1885 km glasvezelkabel aan. In de grond liggen al allerlei kabels, leidingen en buizen. In het Kabel en Leiding Overleg (KLO) zijn, in samenwerking met de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI), alle regels en verantwoordelijkheden vastgelegd. Gaat er toch iets mis tijdens het graven, dan wordt er snel geschakeld om de situatie op te lossen. Zo verminderde KPN het aantal graafschades de laatste jaren aanzienlijk. Na de graafwerkzaamheden gaat een medewerker van KPN van deur tot deur. Deze bekijkt waar in huis de glasvezelaansluiting het best past.
Klaar voor de toekomst
Het kopernetwerk loopt tegen het einde van zijn levensduur. De kans dat een storing optreedt, is hierdoor groter. Om dit voor te zijn, legt KPN een glasvezelnetwerk aan. Met de aanleg van het glasvezelnetwerk, is ook Beverwijk klaar voor de toekomst. Glasvezel is een snelle en betrouwbare internetverbinding die meegroeit met het alsmaar toenemende dataverkeer.
Over KPN
KPN vervangt in heel Nederland het kopernetwerk door glasvezel. Zo krijgt iedere bewoner in de straat een upgrade naar sneller en stabieler internet. KPN heeft een open netwerk waarop meerdere providers hun diensten aanbieden.